Getting My 2e spoor reintegratie To Work

Blijkt nu eerder dat er geen mogelijkheden bij de eigen organisatie zijn, is het slim om het traject sneller te starten. Werkgever en werknemer hebben namelijk allebei de verplichting om op zoek te gaan naar werk bij een ander bedrijf. Het doel van re-integratie 2e spoor is om te voorkomen dat de werknemer in de Moist werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) terecht komt.

Bij detachering wordt er een inleningsovereenkomst gesloten tussen de eigen en de nieuwe werkgever. De nieuwe werkgever betaalt een inleenvergoeding aan de eigen werkgever voor de werkzaamheden die de werknemer bij zijn bedrijf verricht.

In het licht van de Soaked Poortwachter is een sluitend file niet onbelangrijk. Als na two jaar ziekte de inspanningen niet voldoende beoordeeld worden doorway het UWV, kan de werkgever een loonsanctie krijgen.

Om aanspraak te kunnen maken op deze uitkering heeft het UWV een toegangspoort gecreëerd, waarin zijzelf als poortwachter fungeert. Indien er geen passend werk in- of extern gevonden wordt, dient werknemer een uitkering bij het UWV aan te vragen.

Als werknemer houd je ook aanspraak op 70% van je bedongen loon, eventueel met aanvulling volgens de regels die bij je eigen werkgever gelden. Je eigen werkgever blijft ook verantwoordelijk voor de re-integratie. Verloopt de re-integratie bij de andere werkgever niet goed genoeg dan kan dit gevolgen hebben voor de eigen werkgever.

Wanneer rond het 1e ziektejaar de re-integratie van een werknemer in eigen of aangepast werk bij de eigen werkgever niet lukt, dan is het belangrijk om de mogelijkheden voor de werknemer bij een andere werkgever te onderzoeken. Dit noemen we het 2e spoor re-integratietraject.

Passend werk: Ook bij een tweede spoortraject hoef je in principe alleen werk te accepteren dat ‘passend’ is. Wat onder passend valt dangle uiteraard af van wat je fysiek en mentaal aankunt, maar ook hoe lang je arbeidsongeschikt bent en hoe lang je al aan het werk was.

Belangrijke onderdelen van een 2e spoortraject vormen sollicitatiebegeleiding en jobhunting, ofwel het vinden van een passende baan.

Dit heet re-integratie 2e spoor, of in het kort het tweede spoortraject. In het kader van de re-integratie ben je verplicht daaraan mee te werken. Maar er zijn natuurlijk veel regels aan verbonden.

Het inzetten van een 2e spoortraject is een wettelijke verplichting voor de werkgever en zal op zijn vroegst na de achtste week van de arbeidsongeschiktheid worden ingezet.

Eventuele belemmeringen in de privésituatie bij uw werknemer tijdens het 2e spoor traject pakken we in zijn geheel op;

Onze begeleiding is erop gericht mensen op de lange termijn zelfredzaam en zelfvoorzienend te laten zijn. Achieved de commence van een re-integratietraject bieden wij een oplossing op 2e spoor reintegratie maat. Wij geven, stap voor stap, inzicht in alle aspecten die om de hoek komen kijken als Adult males op zoek moet gaan naar een nieuwe baan. Wij begeleiden uw werknemer bij het ontdekken en verder ontwikkelen van zijn talenten en kwaliteiten.

Een greep uit onze klanten die we geholpen hebben met re-integratie 2e spoor begeleiding van hun werknemers.

Een belangrijke soaked waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het re-integratieproces is de Wet Verbetering Poortwachter. De werkgever is volgens de Moist Verbetering Poortwachter twee jaar lang verantwoordelijk voor loondoorbetaling en de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer. Hierbij moet zowel de werkgever als werknemer zich aan een aantal regels houden om loonsancties te voorkomen en een eventuele sociale uitkering niet in gevaar te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *